برای آشنایی با تفاوت های ریست فکتوری و فلش کردن گوشی می توانید
برای آشنایی با تفاوت های ریست فکتوری و فلش کردن گوشی می توانید
حتما شما هم تا به حال اصطلاحاتی مثل فلش کردن رام یا ریست فکتوری گوشی را شنیده باشید. این دو ترفند برای برطرف کردن اشکالات گوشی های موبایل مورد استفاده قرار می گیرند. از آنجایی که ریست فکتوری و فلش کردن گوشی شباهت های زیادی با یکدیگر دارند ممکن است برخی افراد آنها را با یکدیگر اشتباه بگیرند و از تفاوت های آنها با خبر نباشند. در هر دو مورد اطلاعات موبایل شما حذف شده و اشکالات آن برطرف می شود اما در عملکرد آنها تفاوت های زیادی وجود دارد. در همین راستا در این مقاله گروه مشاوره هیواتک قصد داریم تفاوت های ریست فکتوری و فلش کردن گوشی را بررسی کرده و کاربرد های هر یک از آنها را به طور جداگانه به شما عزیزان معرفی کنیم. همچنین پیشنهاد می کنیم دیگر مقالات ما را نیز در این خصوص مانند علت نشناختن سیم کارت در اندروید چیست ، تبدیل گوشی تری جی به فورجی چگونه انجام می شود ، روش های خالی کردن گوشی اندروید کدامند مطالعه فرمایید.
ریست فکتوری چیست؟
شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که بخواهید گوشی خود را بفروشید و به همین دلیل تصمیم بگیرید که تمامی اطلاعات موجود در موبایلتان را حذف کنید آن را به حالت اولیه درآورید. در چنین شرایطی می توانید موبایل خود را ریست فکتوری کنید. با این کار اگر از سیستم بکاپ نگرفته باشید تمامی اطلاعات شما از عکسها گرفته تا اپلیکیشن های نصب شده روی گوشی حذف شده و گوشی شما به تنظیمات کارخانه باز می گردد و درست مثل روزی می شود که آن را خریداری کردید. در مواقعی که تنظیمات موبایل شما به هم خورده یا رمزی روی آن گذاشته اید که آنرا به یاد نمی آورید هم می توانید از قابلیت ریست فکتوری استفاده کنید. با توجه به شرکت سازنده گوشی و نسخه سیستم عامل شما نحوه ریست فکتوری کردن دستگاهها با هم تفاوت دارند. برای مثال در گوشی های سامسونگ برای انجام این کار باید به بخش General management مراجعه کرده و از قسمت Reset گزینه ی Factory data reset را انتخاب کنید. در نهایت با انتخاب گزینه Reset device دستگاه شما به تنظیمات کارخانه باز می گردد.
لازم به ذکر است که در برخی موارد مشکل موبایل آنقدر جدی است که دستگاه هنگ کرده و امکان دسترسی به منوی تنظیمات وجود ندارد. در چنین شرایطی شما باید از روش دیگری برای انجام ریست فکتوری استفاده کنید. برای اطلاع از نحوه ریست فکتوری گوشی از طریق صفحه بوت لودر پیشنهاد می کنیم مقاله ریست فکتوری اندروید هیواتک را مطالعه فرمایید. در ادامه در خصوص کاربرد های فلش کردن رام توضیحاتی ارائه داده و تفاوت های ریست فکتوری و فلش کردن گوشی را بررسی می کنیم.
فلش کردن گوشی به چه معناست؟
حتما تا به حال برایتان اتفاق افتاده که سیستم کامیپوتری شما با مشکل مواجه شود. اگر مشکل جزئی باشد با یک بار ریست کردن دستگاه برطرف می شود.اما در برخی موارد شما باید بیشتر به دنبال علت وقوع ایراد بگردید و ممکن است به نرم افزار های آنتی ویروس نیاز پیدا کنید. بعضی مواقع هم با حذف برنامه های مشکل دار کامپیوتر شما به حال عادی باز می گردد. اما در مواردی نیز این امکان وجود دارد که با هیچ یک از روش ها سیستم شما اصلاح نشده و به وضعیت اولیه باز نگردد. در چنین شرایطی وقتی راه دیگری برایتان باقی نمانده باشد شما باید برای رفع مشکل ، ویندوز سیستم را عوض کنید. چنین کاری برای گوشی ها موبایل هم امکان پذیر است. زمانی که مشکل گوشی آنقدر جدی است که نمی توان به راحتی آن را برطرف کرد شما می توانید سیستم عامل آن را عوض کنید تا با نصب مجدد جدیدترن نسخه اندروید ایرادات و خطاهای نرم افزاری موجود در دستگاه نیز برطرف شود.
اما باید به این نکته توجه داشته باشید که اگر هنگام فلش کردن دستگاه از رام ناسازگار با دستگاه استفاده کنید گوشی شما با مشکلات جدی مواجه خواهد شد. به همین دلیل پیشنهاد می کنیم تا مجبور به این کار نشده اید برای نصب رام و فلش کردن گوشی اقدام نکنید.روش نصب رام و فلش کردن گوشی های مختلف با هم تفاوت دارند. پیش تر در مقالاتی مثل نصب رام رسمی ، فلش کردن گوشی سامسونگ و نصب رام هواوی هیواتک نحوه فلش کردن انواع گوشی ها را به طور مفصل آموزش دادیم. در ادامه نیز قصد داریم تفاوت های ریست فکتوری و فلش کردن گوشی را بررسی کنیم.
تفاوت های ریست فکتوری و فلش کردن گوشی
همانطور که در بخش های قبل نیز به آن اشاره کردیم، تفاوت زیادی بین فلش کردن و ریست فکتوری گوشی وجود دارد . با ریست فکتوری تمامی اطلاعات موبایل شما حذف شده و تنظیمات آن به حالت اولیه باز می گردد اما با فلش کردن گوشی شما سیستم عامل موبایل خود را عوض می کنید. اگر پسورد دستگاه را فراموش کرده اید ، قصد فروش موبایلتان را دارید ، حافظه گوشی پر شده و قصد دارید همه اطلاعات موجود در دستگاهتان رابه صورت یکجا حذف کنید ، اگر موبایل شما ویروسی شده و هنگ می کند و یا اگر سیستم شما با مشکلات جزئی مواجه شده می توانید با ریست فکتوری دستگاه مشکل را برطرف کنید.
یکی از بدترین مشکلاتی که ممکن است برای یک موبایل اندرویدی اتفاق بیفتد بریک شدن گوشی است. در این شرایط با روشن کردن گوشی، دستگاه در وضعیت بوت اندروید گیر می کند و یا وارد محیط ریکاوری می شود. در موارد دیگری هم ممکن است گوشی اصلا روشن نشده و به هیچ طریقی نتوان از آن استفاده کرد. در چنین شرایطی شما باید برای برطرف کردن مشکل رام مناسب گوشی خود را دانلود کرده و موبایلتان را فلش کنید. به طور کلی می توان گفت که برای برطرف کردن مشکلاتی که از طریق ریست فکتوری رفع نمی شوند می توانید از قابلیت فلش کردن استفاده کنید. لازم به ذکر است که شما می توانید نسخه سیستم عامل اندروید خود را نیز با این روش ارتقا دهید.
در نهایت پیشنهاد می کنیم برای برطرف کردن مشکلات موبایلتان ابتدا از روش های دیگری مانند سافت ریست ، پاک کردن کش ، بررسی برنامه های نصب شده و ... استفاده کنید. اگر مشکل برطرف نشد ابتدا از ریست فکتوری استفاده کنید و در مرحله آخر اگر با هیچ یک از روش ها نتوانستید ایراد را برطرف کنید، برای نصب رام اقدام کرده و یا موبایلتان را به یک متخصص نشان دهید.
برای آشنایی با تفاوت های ریست فکتوری و فلش کردن گوشی می توانید
برای آشنایی با تفاوت های ریست فکتوری و فلش کردن گوشی می توانید